Nem kampány, hanem életvitel 8.rész

Sokszor találkozunk kampányszerű edzéshajlandóságról, lépten nyomon tavasszal belebotlunk abba, hogy „strandforma”, „bikiniszezon”, „nyári forma” és hasonló hangzatos kifejezésekbe. Bevalljuk, mi is használjuk olykor mindezt figyelemfelkeltésre, de teljesen más a célunk, minthogy bárki azért kezdjen edzeni, hogy egy szezonra jól nézzen ki. Hiszen hosszútávon az esztétika önmagában csupán megtévesztés, egy elillanó időszak.

Amiben mi hiszünk az a hosszútávú munka, a kitartás és az egészség! Ha ezek megvannak, akkor nem csupán egy szezon erejéig leszel jó formában, hanem olyan célokat találsz, ami az életed részévé teszi a sportot, a testmozgást és egészségesebbé tesz téged. Ez pedig sokkal több egy önző és átmeneti lelkesedésnél.

Éppen ezért indítunk egy sorozatot, melynek keretében régóta hozzánk járó vendégekkel beszélgetünk.

 

SERES ZSÓFIA

 

 

– Miképpen került látókörödbe a Thor Gym?

 

Facebookon láttam meg egy hirdetésben, hogy indul beavatás csoport, még 2022 szeptemberében.

 

– Mivel foglalkozol?

 

Egészségügyi mérnökként végeztem, jelenleg sugárterápiás gép szoftvertesztelésével foglalkozom.

 

– Miért vágtál bele az edzésekbe?

 

Kiskorom óta sportolok, elengedhetetlen része az életemnek, de a Thor Gym felfedezése előtt már jó ideje leginkább csak konditermi edzéseket végeztem, javarészt egyedül és már nem voltam motivált benne. Úgy éreztem kell valami változás, hogy a sportot újra kedvtelésből csináljam, ne pedig muszájból. Illetve mivel mindig is csapatsportot űztem, hiányzott a társaság.

 

– Ezt megelőzően mit gondoltál a funkcionális edzésről, ismerted-e?

 

Jártam alkalmanként ide-oda funkcionális köredzésre, cross trainingre, úgyhogy leginkább fejben ezekhez hasonlóan tudtam elképzelni.

 

– Mennyire vagy elégedett a nálunk kapott szakmaisággal?

 

Abszolút elégedett vagyok. Őszintén szólva az elején voltak fenntartásaim mikor a Beavatást kezdtem, hiszen ott még nagyon vegyes a kezdők edzettségi szintje, tudása, és úgy éreztem én már ennél előrehaladottabb vagyok. De gondoltam kibírom ezt a 8 hetet aztán majd bekeményítünk. Viszont az akkori edzőm meglátta, hogy többre lennék képes és javasolta is, hogy válasszak egy középhaladó csoportot inkább, tehát tényleg figyelnek itt az egyéni igényekre. Azóta meg hát eltelt egy év és még mindig lelkesen járok.

 

– Edződről vélemény, miért kötődsz és jársz hozzá?

 

Amikor jelentkeztem nekem az elsődleges szempont volt, hogy az időpontok megfeleljenek, nem figyeltem azt, hogy ki legyen az edzőm, gondoltam biztos jó itt mindenki. Jelenlegi edzőmet Nikit pár hónappal a kezdésem után kaptuk a csapat élére. Mikor megtudtam, hogy ő lesz az új edzőnk valamiért az volt bennem, hogy jobban preferálnék egy férfit inkább. Nem tudom miért, lehet azért mert gyerekkori edzőim közül a férfiak váltak be eddig. Azonban nagyon hálás vagyok, hogy így alakult, Niki nagyon hamar bebizonyította rátermettségét, így minden kétséget elűzött.
Maximálisan odafigyel az egyéni igényekre és motivál, hogy hétről hétre jobbak legyünk. De persze nem csak az edzés a fontos, hanem a jókedv és a társaság is, aminek az összekovácsolásából is kiveszi a részét. 

 

– Mik a terveid, céljaid az edzéssel?

 

A hosszútávú célom az, hogy megtaláljak egy olyan fenntartható és egészséges edzésformát, amit szívesen végzek heti több alkalommal, ezt azt hiszem egyelőre sikerült is. Mindig vannak persze rövidtávú célok is, hiszen kell, hogy valami hajtson időről időre, ez mindig változik. Volt, hogy a Thor versenyre készültem, jelenleg a húzódzkodások számát szeretném növelni, és a stabil kézenállást elérni. 

 

– Mi motivál?

 

A csapat elsősorban! Az, hogy tudom, hogy abban az egy órában biztosan jól fogom érezni magam még akkor is ha nem vagyok formában vagy épp semmi kedvem megmozdulni. Ezen kívül a konzekvencia is motivál, ami kicsit furán hangozhat hiszen épp az állandó dolgok tudnak unalmasak lenni, de szeretem, hogy a “ma mit edzek?” kérdés terhe nem nyomja a vállam, és nem kell abban kételkednem, hogy jól csinálom e ahhoz, hogy fejlődjek, mert ezekről Niki gondoskodik.

 

– Mire vagy a legbüszkébb?

 

Arra, hogy amikor ide jöttem szeptemberben és beszélgettünk a decemberi versenyről még azt mondták, hogy nem ajánlják kezdőknek majd jövőre inkább. Aztán csak jelentkeztem mert miért ne? Elvárások nélkül. Négy hét volt a felkészülési időm, miután kiderültek a versenyfeladatok, de nagy motivációt adott. Úgy éreztem abban a 4 hétben rengeteget fejlődtem és nagyon élveztem. A versenyen végül több, mint 20 főből a 8. helyen végeztem. Nagyon jó volt újra sportversenyen részt venni, előidézte a régi szép emlékeket és a versenyzés varázsát. A következőn már a döntő a cél. 😊 

 

Köszönjük az interjút Zsófi!