Nem kampány, hanem életvitel – 1.rész

Sokszor találkozunk kampányszerű edzéshajlandóságról, lépten nyomon tavasszal belebotlunk abba, hogy „strandforma”, „bikiniszezon”, „nyári forma” és hasonló hangzatos kifejezésekbe. Bevalljuk, mi is használjuk olykor mindezt figyelemfelkeltésre, de teljesen más a célunk, minthogy bárki azért kezdjen edzeni, hogy egy szezonra jól nézzen ki. Hiszen hosszútávon az esztétika önmagában csupán megtévesztés, egy elillanó időszak.

Amiben mi hiszünk az a hosszútávú munka, a kitartás és az egészség! Ha ezek megvannak, akkor nem csupán egy szezon erejéig leszel jó formában, hanem olyan célokat találsz, ami az életed részévé teszi a sportot, a testmozgást és egészségesebbé tesz téged. Ez pedig sokkal több egy önző és átmeneti lelkesedésnél.

Éppen ezért indítunk egy sorozatot, melynek keretében régóta hozzánk járó vendégekkel beszélgetünk.

 

Elsőként Kajtár Orsival ültünk le:

 

 

  • Miképpen került látókörödbe a Thor Gym?

2019 őszén már nagyon régóta kerestem azt a helyet, ahol végre ott tudok ragadni. Volt korábban egy remek edzőm, aki ajánlotta a termet, és ezzel párhuzamosan egy kolléganőm a Facebookon dicsérte, hogy friss anyukaként milyen klassz, hogy itt tud edzeni a lurkóval.
Rákerestem, pont indult egy Beavatás csoport amibe be tudtam csatlakozni.

  • – Mivel foglalkozol?

Igazi irodai ülőmunka, számítógép előtt görnyedve: szoftvertesztelő vagyok. Létszükséglet egy ilyen munka mellett a rendszeres mozgás! Igaz, kicsit szépítettem a dolgon idén tavasszal: a munkaidőm kb 80%-át álló asztal mellett töltöm, amire nagyon buzdítok mindenkit! Gamechanger! 😊 

  • – Miért vágtál bele az edzésekbe?

Világéletemben mozogtam: kölökként a KSI-ben kajakoztam; aztán a hajót lóra cseréltem (15 évig lovagoltam, ugyan nem egyesületben), jártam terembe „gyúrni”, futottam, regattáztam, kettlebell edzésre jártam…..
De valahogy 2019 őszén már 2 éve sport nélkül vergődtem, rettenetes túlsúllyal – a fő motiváció az volt, hogy újra rendszeresen mozogjak, és megszabaduljak „pár” kilótól

  • – Ezt megelőzően mit gondoltál a funkcionális edzésről, ismerted-e?

2012-17 között csináltam valami hasonlót, bár az ottani körülmények szűk határokat szabtak. Szóval voltak sejtéseim, de ez a világ itt nyílt ki igazán 😊

  • – Mennyire vagy elégedett a nálunk kapott szakmaisággal? 

A negyedik évemet kezdtem meg a teremben, azt hiszem, ez mindent elmond! 😊
Nagyon professzionálisnak gondolom azt, amit letesztek az asztalra. Az edzések, a képzések, a versenyek… Én rengeteget fejlődtem itt, és ez a magas szintű szakmaiságnak (is 😊 ) köszönhető

  • – Edződről vélemény, miért kötődsz és jársz hozzá?

Bozóki Gergő az edzőm; ahogy az elején meséltem, tök véletlen, hogy hozzá estem be, de azt hiszem ez az egyik legszuperebb véletlen az életemben.
Rengeteg támogatást kapok tőle, szakmailag nagyon magas szinten koordinálja az edzésmunkámat.
A csapatunk építésébe elképesztő mennyiségű melót fektet: nem csak abban a 2 órában az edzőnk amíg a teremben vagyunk, nem csak azt mutatja meg, hogy guggoljunk szépen, hanem olyan cikkekkel, videókkal egészíti ki az edzésünket, amivel sokkal jobban tudunk fejlődni és ezáltal jobb sportolóvá válhatunk.
Emellett engem nagyon inspirál az is, ahogy sportolóként dolgozik.
Neki köszönhetem, hogy ma sportolóként gondolok magamra, sportolóként élem a mindennapjaimat, és ez hihetetlen elégedettséggel tölt el.
Nem tudnám elképzelni, hogy mással dolgozzak, hogy más edző képes lenne ennyit hozzátenni a fejlődésemhez.

– Mik a terveid, céljaid az edzéssel?

Szűk egy éve kezdtünk el erőemelő fókusszal edzeni. Novemberben elindultam a PWB kupán, ami aztán rátaszított arra az ösvényre, amin elkezdtem tipegni.
Június 4-én én is ott leszek a Papp Lászlóban, az Erőemelő „színpadon”, és megmérettetem magam a másodosztályban (erre nem szeretnék jósolni, hamarosan úgyis megtudjuk, milyen eredménnyel zártam)
Hosszabb távú célom pedig egy korosztályos magyar bajnoki cím, esetleg kiérdemelni hogy Masters EB-n elindulhassak.

 

 

  • – Mi motivál?

A céljaimon kívül az edzés maga! 😊
Egyszer megkérdeztem Gergőt, hogy mit csinál, ha nincs kedve edzeni, mivel veszi rá magát.
Erre azt felelte, hogy „Olyan soha nincs!” Akkor ezt gondoltam, hogy „na persze…. nyilván ezt kell mondania” 😊
Ma már soha nem jut eszembe „Ma nincs kedvem edzeni, de megyek, mert muszáj” (nem is emlékszem, ez milyen érzés volt 🙂 )

Minden edzésre úgy megyek, hogy ma megint valamit jobban fogok csinálni, ma megint ráérzek valamire, ma megint egy lépéssel közelebb leszek valamelyik célomhoz (mondjuk a 400 kilós totálhoz 😉) 

– Mire vagy a legbüszkébb?

Idén töltöm be a 48. évet és igazolt sportoló koromban nem éreztem ennyire sportolónak magam 😊
Kemény munka, sok lemondás, de egyik sem esik nehezemre, és erre nagyon büszke vagyok.
Hájjal kenegetnek, mikor az edzésen a társaim dicsérnek meg, vagy hüledeznek egy-egy nagyobb súly láttán (a „tuti jól számoltam a tárcsákat? 😯” arcok extra motivációt adnak a fogások előtt 😊 ).

De a legeslegbüszkébb akkor vagyok, ha az edzőm, Gergő is büszke miattam. Akkor épp elégedett lehetek magammal 😊 

Nagyon jó helyen vagyok, nagyon jól érzem magam a bőrömben, és ebben óriási szerepe van a Thor Gym-nek, mindenestül! A terem, az emberek, ez az életforma nagyon szerves része lett az életemnek.
Ha hiszünk a véletlenekben és a szerencsében (bár egyesek szótárában ez a szó nem létezik 😀), én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy itt vagyok (és ez itt nem egy fizetett hirdetés 😉 )

 

Köszönjük a beszélgetést és sok sikert kívánunk a másodosztályú OB-re, június 4-én!