Nem kampány, hanem életvitel – 2. rész

Sokszor találkozunk kampányszerű edzéshajlandóságról, lépten nyomon tavasszal belebotlunk abba, hogy „strandforma”, „bikiniszezon”, „nyári forma” és hasonló hangzatos kifejezésekbe. Bevalljuk, mi is használjuk olykor mindezt figyelemfelkeltésre, de teljesen más a célunk, minthogy bárki azért kezdjen edzeni, hogy egy szezonra jól nézzen ki. Hiszen hosszútávon az esztétika önmagában csupán megtévesztés, egy elillanó időszak.

Amiben mi hiszünk az a hosszútávú munka, a kitartás és az egészség! Ha ezek megvannak, akkor nem csupán egy szezon erejéig leszel jó formában, hanem olyan célokat találsz, ami az életed részévé teszi a sportot, a testmozgást és egészségesebbé tesz téged. Ez pedig sokkal több egy önző és átmeneti lelkesedésnél.

Éppen ezért indítunk egy sorozatot, melynek keretében régóta hozzánk járó vendégekkel beszélgetünk.

Az első részben Kajtár Orsival ültünk le, melyet IDE KATTINTVA olvashatsz.

 

Most pedig következzék a 2. rész:

Bella Gábor

 

 

– Miképpen került látókörödbe a Thor Gym?
2019-ben hasonló élethelyzetbe kerültünk egy barátommal. Közös célként tűztük ki, hogy egy Spartan versenyt sikeresen teljesítsünk. Ő pár hónappal korábban már beiratkozott Zsombor csoportjába, nagyon elégedetten ajánlotta, így én is jelentkeztem hozzá, hogy a felkészülésem elkezdjem.
– Mivel foglalkozol? 
Informatikai területen dolgozom managerként.
– Miért vágtál bele az edzésekbe? 
Mert az amatőr focibajnokságokhoz szokott edzettségi szintemről tudtam, hogy nem lesz elég egy Spartan versenyhez.
– Ezt megelőzően mit gondoltál a funkcionális edzésről, ismerted-e?
Nagyon keveset hallottam róla korábban, nem érdeklődtem utána.
– Mennyire vagy elégedett a nálunk kapott szakmaisággal? 
Teljes mértékben. Sosem hittem volna, hogy csoportos órák keretein belül is ekkora szakmaiságot és odafigyelést kaphatok.
– Edződről vélemény, miért kötődsz és jársz hozzá?
Nyárasdi Zsombor személyében egy kiváló edzőt ismertem meg, aki nem csak szakmai felkészültségével, emberségével, törődésével, hanem professzionális sportmúltjával is meggyőzött. Csoportos edzésein mindenkire figyel, figyel a gyakorlatok helyes kivitelezésére és a fejlődésünket mindenki saját szintjéhez képest igazítja, na meg persze segíti bíztatással is. Volt szerencsém közösen indulni vele futó- és Spartan versenyeken is. Hozzáállásával itt is húzott magával, biztatott, majd minden esetben jóval előrébb végzett hozzám képest 🙂 Tette ezt többekkel közösen is, így épült szépen folyamatosan a PredaThors közösség. Ennek köszönhetően az 5. évemben is minden reggel motiváltan érkezem az edzésekre vagy közös termen kívüli programokra!
– Mik a terveid, céljaid az edzéssel? 
2021-ben sajnos egy jóval korábbi focisérülés miatt meg kellett műteni a jobb csuklóm. Ezt követően 2022-ben Zsombor nagyon profi és precíz munkájával segített a módosított edzésekkel a rehabilitációmban, sikerült a titánium csavar mellett is elérnem, sőt bizonyos gyakorlatokban felül is múlnom régi önmagam. 2023-ban a szintentartás, az ülőmunka ellensúlyozása és a korábban sosem szereplő gyakorlatok és skillek elsajátítása a célom.
– Mi motivál? 
A közösségünk és Zsombor, na meg persze az erőnlét és a mozgáshiány.
– Mire vagy a legbüszkébb?
Arra, hogy belevágtam és kitartással ott tartok ahol korábban sosem gondoltam volna. 2020-ban örömmel töltött el, hogy átvehettem a Spirit Of Thor ÚJBUDA díjat! Majd ugyanebben a Covidtól tépdelt évben a magyarországi Spartan Trifectát is sikerült összehozni!
Köszönjük a beszélgetést, s bízunk abban, hogy még nagyon sokáig itt kezded a napjaidat!