Nem kampány, hanem életvitel – 7.rész

Sokszor találkozunk kampányszerű edzéshajlandóságról, lépten nyomon tavasszal belebotlunk abba, hogy „strandforma”, „bikiniszezon”, „nyári forma” és hasonló hangzatos kifejezésekbe. Bevalljuk, mi is használjuk olykor mindezt figyelemfelkeltésre, de teljesen más a célunk, minthogy bárki azért kezdjen edzeni, hogy egy szezonra jól nézzen ki. Hiszen hosszútávon az esztétika önmagában csupán megtévesztés, egy elillanó időszak.

Amiben mi hiszünk az a hosszútávú munka, a kitartás és az egészség! Ha ezek megvannak, akkor nem csupán egy szezon erejéig leszel jó formában, hanem olyan célokat találsz, ami az életed részévé teszi a sportot, a testmozgást és egészségesebbé tesz téged. Ez pedig sokkal több egy önző és átmeneti lelkesedésnél.

Éppen ezért indítunk egy sorozatot, melynek keretében régóta hozzánk járó vendégekkel beszélgetünk.

 

Ismerjétek meg a 7. részben zuglói vendégünket:

ERDÉLYI GERGELY

– Miképpen került látókörödbe a Thor Gym?
Egy barátom tett említést a Thor Gymről, az ő ötlete nyomán vele mentem le végül az első edzésre bő másfél évvel ezelőtt.
– Mivel foglalkozol?
Az ingatlanüzemeltetési iparágban foglakozom szoftverüzemeltetéssel.
– Miért vágtál bele az edzésekbe?
Szerettem volna egy általános fittséget szerezni, amit aztán választott sportomban, a futásban is kamatoztatni tudok.
– Ezt megelőzően mit gondoltál a funkcionális edzésről, ismerted-e?
Hallottam már róla, de nem igazán ismertem az erősítés ezen formáját.
– Mennyire vagy elégedett a nálunk kapott szakmaisággal?
A terem tematikájától eltérően a futáshoz végzek kiegészítő edzéseket, erre és az alapállóképesség elérésére tökéletes Zsolt koncepciója, „működik a matek”. 🙂
– Edződről vélemény, miért kötődsz és jársz hozzá?
Zsolt első budapesti beavatás csoportjainak egyikében kezdtünk, ekkoriban még Debrecenből járt fel napi szinten edzést tartani. Jó a hangulat az edzéseken és Zsolt képes volt fenntartani hosszú távon is a motivációmat, amiben jó személyes kapcsolatunknak is fontos szerepe van. Korábban időről-időre okozott problémákat az erősítő edzések iránti töretlen motiváció. Zsolt figyelembe vette az edzések során, hogy idővel átkerült a fókuszom a futásra és ennek szellemében kiegészítő, fejlesztő funkciót lát el a funkcionális edzés. Tavaly őszig a futóedzéseket is Zsolt koordinálta.
– Mik a terveid, céljaid az edzéssel?
1,5 év alatt rengeteg tervem teljesült, így ez folyamatosan változik, jelenleg az ultrafutás, terepfutás terén alakulnak a legújabb kihívások, illetve „tartozom még magamnak” egy 90 perces félamaratonnal. 🙂
– Mi motivál?
A teljesítőképességem határait szeretném megtalálni, önmagamhoz közelebb kerülni. 
– Mire vagy a legbüszkébb?
2021 októberben esetemben minden tekintetben a nulláról kezdtünk el állóképességet fejleszteni. Ekkoriban a futások is hónapok óta szüneteltek már. Innen jutottunk el 6 hónap alatt remek maxolás eredményekig, 4:30 alatti 2 mérföldig airbike-on, 1 óra 32 perces félmaratoni futásig, 2023 tavaszig 3 óra 28 perces maratonig. Ha csak azt nézem, honnan indultam az első Thoros edzés előtt, és hol tartok most, a különbség ég és föld. Mindig a következő kihívást keresem és nem élem meg a sikereket, legyenek azok bármekkorák is, de azt hiszem, egyszer visszatekintve erre az időszakra nagy büszkeség fog eltölteni.
Bízunk abban, hogy sikerül továbbra is motiváltnak maradnod és még sokáig jársz hozzánk!
Korábbi részek: