Saját-testsúlyos bevezetés

Erőnléti alapozás az Akrobatikus Rock and Rollhoz az ifjúsági korosztályától kezdődően

Augusztus 23-án került megrendezésre az az egynapos képzés, ahol a Budaörsi Musztáng SE edzői kaptak oktatás-módszertani és edzéselméleti okítást a saját testsúlyos edzés területén.

A Musztáng SE egy ifjúsági akrobatikus rock and roll egyesület, ahol megtalálható a 10 éves  a 17-18 illetve ezek közötti és fölötti korosztály is. A képzést Szarka Ákos, világbajnoki bronzérmes street workout versenyző, és a Tight Hold alapítója tartotta, aki nyolc éve oktat a saját testsúlyos edzés és a street workout területén kezdőket, versenyzőket és edzőket. Ákos a Thor Gym berkein belül várja azokat, akik betekintést szeretnének kapni abba, miképpen álljanak neki a saját testsúlyukkal edzeni.

A képzés célja az volt, hogy a versenyfelkészülésben a fiatalabb korosztályok edzéséhez minden jól működő saját testsúlyos erőfejlesztő gyakorlatot átadjunk. A képzés során a hallgatók ismeretekkel gazdagodhattak azzal kapcsolatban is, hogy a kezdő tanítványok felmérése hogyan valósulhat meg, illetve milyen erőfelmérő tesztekkel vizsgálhatják azokat, akik már az edzésprogramjaik aktív részesei.

Fontos pontja volt még a képzésnek a kézállás oktatás módszertana, ahol a legelső lépésektől vezettük fel a kézállás megtanításának állomásait, továbbá általános tapasztalati szabályokra hívtuk fel a figyelmet a saját testsúllyal végzett akrobatikus, térbeli koordinációt igénylő elemek oktatásánál.

A résztvevők pozitív visszajelzései és a remek hangulat alapján, valószínű lesz még folytatás…