Rafting Szlovéniában

Idén is célba vesszük Szlovéniát!

2024. június 13. – június 16. (csütörtök-vasárnap)

Már-már Thoros hagyománynak nevezhetjük, hogy nyaranta ellátogatunk Bovecbe egy igazán kalandos hétvégére. Ilyenkor összejövünk minden teremböl, és egy hosszú hétvége során raftingolunk, canyoningolunk, bejárjuk a szlovén hegyeket, megnézünk tavakat és vízeséseket, kicsit röpizünk és persze esténként bulizunk is egy jót.

A szlovéniai Triglav Nemzeti Park rengeteg csodát rejteget, melyek közül az egyik legszebb a Júliai-Alpok csúcsai között lévő Soča-völgy. Itt helyezkedik el Bovec, ami a hétvégi kalandunk bázisaként fog szolgálni, ahol megtalálható minden amire csak szükségünk lehet. Éttermek, kávézók, fagyizók, bolt, szórakozóhely és persze érintetlen természet minden irányba.

Az kiutazás során érdemes megállni A Bledi-tónál, és körülnézni a méltán ikonikus városban, valamint a közeli Vintgar-szurdok is felejthetetlen látványt nyújt.

A rafting és canyoning során bejárjuk a környéket, tele izgalmakkal ismerjük meg ezeket az extrém sportokat és persze megmártózunk majd hüvös hegyi patakok és folyók vizében, ami a nyári melegben kis felfrissülést is ad majd.

Természetesen délutánonként nem csak az apartmanokban fogunk pihengetni, arra majd esténként pár sör mellett bőven lesz lehetöség. Könnyed sétával elérhetők a közeli Virje és Boka vízesések, valamint I. világháborús erődítmények is. Van lehetőség ziplinera, röplabdára, vagy akár a közeli szerpentineken autózásra is.

A hazaút során sem maradunk élmények nélkül, ha megállunk a Predil-tónál vagy a Jasna-tónál. Így kimaxoljuk a hétvége nyújtotta lehetőségeket.

A programokhoz nem kell külön felszerelés, fürdőruha elegendő, valamint a 4 napra amire amúgy szüksége lehet az embernek. Meleg ruhát érdemes hozni, a hegyek között esténként le tud hűlni az idő, de napközben ugyan úgy meleg lesz, mint itthon. Egy túracipőt, vagy kényelmes sportcipőt mindenképp érdemes hozni. Valamint az extrém sportos napokra kell azokat fedező utasbiztosítás is.

A kijutás telekocsis rendszerben lesz. Itt majd segítünk összekötni a sofőröket és az utasokat, hogy mindenkinek legyen helye, és költséghatékony legyen az utazás.

Az ár a szállást és a rafting/canyoning programot foglalja magában. A szállás apartmanokban lesz, ahol konyha is rendelkezésre fog állni. Az idegenforgalmi adót ezen felül kell fizetni, valamint tavaly volt olyan apartman, ahol apartmanonként felszámoltak takarítási díjat is. Ezt próbáljuk idén elkerülni. Az utazási költségeket mindenki a sofőrjével rendezi majd. Emellett extrémsport biztosítás is szükséges.

Időpont: 2024. június 13. – június 16. (csütörtök-vasárnap)

Jelentkezési határidő: 2024. március 01. (előleg befizetésével)

Helyszín: Bovec, Szlovénia

Utazás: Egyénileg, telekocsis rendszerben

Ár: 82.000 forint (előleg: 20.000 forint)

A befizetéseket az Újbudai és Zuglói termeinkben kizárólag készpénzben tudjátok megejteni.

Aki előleg befizetésén túl van: Május 10-ig tart a hátralévő 62.000,- forint befizetésének határideje!