Bronzérem az erőemelő bajnokságról

Hétvégén került megrendezésre az idei Erőemelő Magyar Bajnokság, melyen ezúttal Bozóki Gergő edzőnk is elindult.
Gergőnek ez volt az első megmérettetése az első osztályban, ezért izgatottan vártuk mindannyian az eseményt, melyen a következő eredmények és érvényes kísérletek jöttek össze:
Guggolás: 250 kg ✅
Fekvenyomás: 177,5 kg ✅
Felhúzás: 272,5kg ✅
Mindez egy kerek 700-as összetettet jelent, 110 kilógrammos testsúllyal.
De beszéljen inkább Gergő a versenyről:
Ez volt az első verseny az első osztályban, de úgy érezzük kedvet kaptál!?
Igen, biztos vagyok benne, hogy még sok fogja követni, mert nagyon tetszett! Mind a szervezés, mind pedig a verseny hangulata kiváló volt, emellett hatalmas élmény volt ennyi remek sportoló között elindulni! 👊
Milyen céllal neveztél?
Eredetileg új egyéni csúcsok felállításáért mentem, de egy hosszan tartó betegség és egy csípőfájdalom sajnos keresztülhúzta a terveimet, így inkább biztonsági játékba fogtam, és arra törekedtem, hogy minden fogásom érvényes legyen.
Egy bronzéremmel gazdagabban úgy tűnik működött a taktika…
Szerencsére bevált, s nagy küzdelmek árán végül sikerült felkerülnöm a dobogó harmadik fokára a „120-” súlycsoportban.
Elégedett vagy a hétvégével?
Nagyon sok tapasztalattal lettem gazdagabb, emellett megismertem rengeteg kiváló sportolót személyesen is. Nagyon örültem, hogy sok régi ismerősömmel találkozhattam a versenyen, akikkel jókat beszélgettünk ezúttal is. Hiányoztak már ezek a beszélgetések!
Azért mind tudjuk, hogy a versenyzéshez támogatás is szükséges. Megkapod a szükséges hátteret?
Köszönettel tartozom Hosszú Szilárdnak, a THOR SE vezetőjének a bátorítást és a segítséget az elmúlt időszakban! Nagyon sokat jelent, hogy a Thor Gym-ben, Újbudán én vihetem ezt a vonalat, s bízom abban, hogy egyre többen lesznek, akik lelkesen nyomják velem karöltve ezt a csodás sportágat.
Köszönöm továbbá Wittmann Zsoltnak a felkészítést és Tóth Enikőnek a versenyeztetést! Az ő szakmai segítségük nélkül azt se tudtam volna, hol áll a fejem és hogy mit is akarok igazából.
Természetesen nagy hálával tartozom Timinek, Marcinak és szüleimnek, azaz a családnak, hogy ott vannak velem mindig és támogatnak, amikor éppen kell!
Végül, de nem utolsó sorban köszönöm csapatom, a Sons of Odin támogatását, akik bátorítása és jókívánságai segítettek az utolsó fogásoknál is!
Hogyan tovább, mik a tervek?
Nyomom tovább az edzéseket, s legközelebb még keményebben fogom odatenni magamat, közben pedig azon dolgozom, hogy minél többen szeressék meg az erőemelést az edzéseimen, s bízom abban, hogy jövőre a csapatomból is többen indulnak majd velem versenyzőként is!
Gratulálunk Gergő a bronzéremhez és további sok sikert a jövőben is!