Beavatásról a világbajnokság dobogójára 5.rész

🇭🇺 IFBB WORLD CHAMPIONSHIPS 2021 🇪🇸

 

 

🎗 A Thor Gym válogatottja képviselhette Magyarországot a FUNCTIONAL FITNESS CHALLANGE kategóriában.

 

.

💪 Versenyzőink Nyárasdi Zsombor vezetőedző segítségével készültek fel az eseményre, ahol a 3 napos verseny során párosban és egyéniben is rajthoz álltak.

 

🏆 Egyéni rekordokat beállítva, óriási odaadással képviselték a srácok Magyarországot, illetve a Thor Gym-et!

 

🥉Dudás Barbara és Antal Adrián vegyespárosban, gold kategóriában bronzérmet szereztek! 🥉
🥉 Somogyi Gergely és Frajter Béla pedig férfi párosban, gold kategóriában hozták el a bronzot! 🥉
🏋 Dudás Barbara egyéni, gold kategóriában pontszerző 4.helyen végzett.
🏋️‍♂️ Somogyi Gergely egyéni, gold kategóriában pontszerző 5. helyen végzett.

 

Gratulálunk a srácoknak ehhez a csodához❗

 

✈️ A héten egy cikksorozatban összefoglaljuk a nagy utazás előzményeit, azt hogy miképpen juthat el valaki a Beavatástól egészen egy világbajnoki dobogóig, valamint miképpen alakult a nagy kaland.

 

Az előző részekben a versenyzőkkel és edzőjükkel beszélgettünk. Most a delegáció vezetője következik, a Thor Gym funkcionális edzőterem hálózat tulajdonosa,

HOSSZÚ SZILÁRD:

 

 

 

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez neked is! Szeretnénk, hogy a Thor közössége és a funkcionális fitnesz hazai világa is értesüljön, illetve megfelelő helyen kezelje, mekkora dolgot is vittetek végbe!

 

 

Először is szeretném megköszönni a bizalmat, hogy a lehetőség felmerülését követően a csapat egy emberként állt a dolog mögé. Hihetetlen büszkévé tesz, hogy alig több, mint egy hónappal az esemény előtt sikerült összeállítani a válogatottat, felkészülni és gördülékenyen részt venni ebben a kalandban. Mindez annyira jól sikerült, hogy ebben a pár napban tényleg önfeledten, feszültség nélkül tudtunk ott lenni testben és lélekben egyaránt. Ehhez kellett ez a kivételes közeg, melyet immáron majdnem 9 éve építünk: a szakmai vezetés, az edzők munkája, Nyárasdi Zsombor kivételes személyisége, a back office hatékonysága.

 

 

Mit láttál ebben a lehetőségben?

 

 

Mikor először felmerült, hogy egy ilyen rangos versenyen elindulhassunk és az egész országot mi képviselhessük, elmondhatatlanul jó érzés töltött el. Voltak és remélhetőleg lesznek az évek során olyna pillanatok, mikor azt éreztem/érzem: „ezért megérte ennyit küzdeni és dolgozni!” – Ez is egy ilyen pillanat volt.

 

 

– Annak idején, mikor megnyílt az első terem, milyen fantáziát láttál benne?

 

 

Egyáltalán nem volt voltak ehhez fogható elképzelések és álmok! Szerettünk volna egy különleges helyet, ahol valóban szakmai alapon, értéket közvetíthetünk. Mindez két pillérre alapozva: egyrészt olyan szakmai műhelyben gondolkodva, ami egyedülálló és kiszolgálja a rekreációs réteg azon képviselőit, akik egészségesebb életre, megfelelő odafigyelésre vágynak. Másrészt pedig egy olyan helyet álmodtunk meg, ahol megvannak az alapvető értékek, amik megkülönböztetnek minket egy szimpla edzőteremtől. Ennyi év távlatából úgy érzem mindez sikerült és itt az ideje nagyobban gondolkodni, a következő lépcsőben!

 

 

– Milyen célok lebegnek most a szemed előtt?

 

 

– Kilenc esztendő alatt eljutottunk az edzőterem tervezésétől odaáig, hogy mi képviselhetünk egy országot egy világeseményen. Ilyenkor természetesen új lendületet kap az ember: Eddig leginkább a rekreációs közösséggel foglalkoztunk, azonban idén új célokat tűztünk ki, melyben ez az esemény egy óriási ugrás volt: szeretnénk felépíteni a THORS SE versenyzői csapatát és jövőre már aranyérmeket is hazavinni!

 

 

– Milyen lépések következnek?

 

 

– Egy 8 fős profi csapatot fogunk felépíteni és támogatni minden a felkészülésben, mind a versenyeken. Továbbá több, mint egy éve dolgozunk azon, hogy megalapozzuk az utánpózlásnevelésünk alapjait. Ebben közel vagyunk a rajthoz, bár a covid alaposan elcsúsztattta az indulást. De ami késik, nem múlik! A vírus lelassított minket, de nem állíthat meg! 🙂

 

– Mit tartasz a legnagyobb eredménynek a mostani esemény kapcsán?

 

 

– Számomra hatalmas öröm és bizonyság arra, hogy jól csináljuk, amit csinálunk, hogy a jelenlegi csapatból bronzérmeket hoztak el olyan versenyzők, akik a Beavatás programban ismerkedtek meg magával a funkcionális edzéssel. Ez bizonyítja, hogy remek a szakmai háttér, hogy anno Tanos Bálinttal egy remek rendszert építettünk fel. Bizonyítja, hogy a fiatal szakmai vezetői csapatunk, Becher Kristof és Szentes Balázs remek munkát végeznek! Emellett Nyárasdi Zsombor személyében olyan edzőnk van, aki egészen elképesztő módon motiválja és fejleszti az atlétákat. Nem megfeledkezve a többi kollégáról persze, akik szintén magas szakmai nívót képviselnek. Úgy gondolom ezekre vagyok a legbüszkébb!

 

 

 

 

– Az utazás, illetve a verseny körítése milyen volt?

 

 

– Eleve az különleges és megtisztelő volt hogy magyar címeres melegítőben utazhattunk. Aki sportolt, sportol, az tudja, milyen kivételes érzés mindez. A szállás és a verseny is egy nagyszerű helyen volt: pálmafák, tenger… úgy gondolom ez mindenki számára egy nagyszerű élmény. A szervezők pedig nagyon profik voltak. Valóban egy grandiózus világesemény részesei lehettünk, ami örök élmény marad.
Hozzátenném, hogy az IFBB versenyeken ez volt az első alkalom, hogy a funkcionális fitnesz is megjelent, így akadtak hiányosságok. Azonban mint minden folyamatnál, itt is biztos vagyok abban, hogy az évek távlatában méginkább felértékelődik majd a jelenlegi részvételünk és szereplésünk.

 

 

 

– Sportdiplomácia szempontból is eredményes volt a kaland?

 

 

– Ebből a szempontból is eredményesnek gondolom az utazást! Látható volt, hogy abban, amire mi évek óta törekszünk, még mindig van bőven lemaradásunk: itthon egy-egy esménynél már érezhető, hogy nem csupán a fő esemény miatt érkeznek emberek, de megpróbálják a kapcsolatépítést is egyre inkább működtetni. Gondolok itt a nyári versenyekre, például a siófoki summer cup-ra, vagy az október elejei szakmai konferenciára. Azonban e téren még bőven van hová fejlődnünk, hiszen most megtapasztalhattunk, hogy mennyire lazán, természetesen és nyitottan is lehet mindezt. Bízom abban, hogy nemsokára itthon is sokkal közvetlenebb légkörű eseményeken vehetünk részt.

Itt szeretném kiemelni és megköszönni Bara Csabának, az IFBB Hungary marketing igazgatójának a segítségét, aki nem csupán szakmailag, de barátilag is fogadott Santa Susanában. Valamint Huber Istvánnak, a magyarországi IFBB elnökének, aki rendkívül segítőkész volt velünk.

Azonban, ha már az elmúlt 9 év szóba került, köszönöm a támogatást a Feleségemnek, aki most is elkísért és jóban, rosszban mellettem áll. Nem volt könnyű az elmúlt két esztendő – mint ahogy senkinek sem -, de túléltük és mostmár csak előre nézünk!

 

 

 

– Akkor új lendülettel érkeztetek haza. Mit várhatunk a jövőtől?

 

 

Ahogyan említettem, vannak céljaink és valóra is fogjuk váltani őket, hiszen ez a közösség, ezek a sportolók ösztönöznek minket is a fejlődésre! Rövidtávon pedig közeleg a Thor Cup, melyet már nagyon várunk, hiszen tavaly sajnos a korlátozások miatt le kellett fújnunk. Ez a mi kis házi ünnepünk, amikor kiderül, kik idén a Thor legfittebbjei!

 

 

Köszönjük a beszélgetést! Még egyszer gratulálunk az eredményekhez és az elmúlt 9 évhez!