Beavatásról a világbajnokság dobogójára 4.rész

🇭🇺 IFBB WORLD CHAMPIONSHIPS 2021 🇪🇸

 

 

🎗 A Thor Gym válogatottja képviselhette Magyarországot a FUNCTIONAL FITNESS CHALLANGE kategóriában.

 

.

💪 Versenyzőink Nyárasdi Zsombor vezetőedző segítségével készültek fel az eseményre, ahol a 3 napos verseny során párosban és egyéniben is rajthoz álltak.

 

🏆 Egyéni rekordokat beállítva, óriási odaadással képviselték a srácok Magyarországot, illetve a Thor Gym-et!

 

🥉Dudás Barbara és Antal Adrián vegyespárosban, gold kategóriában bronzérmet szereztek! 🥉
🥉 Somogyi Gergely és Frajter Béla pedig férfi párosban, gold kategóriában hozták el a bronzot! 🥉
🏋 Dudás Barbara egyéni, gold kategóriában pontszerző 4.helyen végzett.
🏋️‍♂️ Somogyi Gergely egyéni, gold kategóriában pontszerző 5. helyen végzett.

 

Gratulálunk a srácoknak ehhez a csodához❗

 

✈️ Múlt héten egy cikksorozatot kezdtünk, melyben összefoglaljuk a nagy utazás előzményeit, azt hogy miképpen juthat el valaki a Beavatástól egészen egy világbajnoki dobogóig, valamint miképpen alakult a nagy kaland.

 

Az első részben Dudás Barbarával beszélgettünk, utána Nyárasdi Zsombor edző osztotta meg tapasztalatait. Harmadjára Antal Adrián nyilatkozott, most pedig

SOMOGYI GERGELY következik:

 

 

 

 

 

– Miképpen kerülték kapcsolatba a funkcionális fitnesszel?

 

 

Korábban crossfitteztem, ami egy jó alapot adott, azonban szerettem volna egy másik, de mégis hasonló sportot kipróbálni. Célom volt a fejlődés, a határok feszegetése és megismerni új mozgáskultúrákat.

 

 

– Ekkor kerültél a Thor Gym-be Nyárasdi Zsombihoz…

 

 

Zsombor az első pillanattól fogva türelmesen, nagy szakértelemmel állt hozzá az edzésemhez. Rendkívül alapos, türelmes és szakmailag nagyon ott van. Sportoló múltjának köszönhetően kitartó és ég benne a versenyszellem, nem utolsósorban rendkívül motiváló.

 

 

 

 

– Miképpen alakult a fekészülés a világbajnokságra?

Sajnos csak pár hetünk volt a felkészülésre, ráadásul egy vállsérülés és egy megfázás rendesen visszavett az időmből. Leginkább a technikát gyakoroltuk, mint például a gyakorlatok helyes kivitelezése, az azok közötti váltások, az ismétlésszámok növelése, vagy éppen a pihenő idők minél eredményesebb kihasználása.

 

 

– Meglepődtél a felkérésen, hogy a Magyar színeket képviseld?

 

 

 

Épp amikor otthon lábadoztam, felhívott Zsombor hogy lenne egy komoly ajánlata. Őszintén szólva nagyon meglepődtem, mivel én csak tavasszal csatlakoztam a Thor családhoz, és egyből egy világversenyre hívott el. Kellett pár nap amire megemésztettem és eldöntöttem hogy bevállalom, de így visszagondolva nagyon megérte. 😀

 

 

– Indultál már korábban versenyen?

 

 

 

– A crosfittes időszakban korábban, a Thor Cup-hoz hasonló háziversenyeken indultam pár alkalommal.

 

 

 

 

 

 

 

– Milyen volt maga az utazás és a kinti körülmények?

 

 

 

– Az utazást nagyon élveztem, bár a spanyol vezetési kultúra hagy némi kivetnivalót maga után. 😀 A szálloda príma volt, brutál kaják, és még edzésre is volt lehetőségünk. Egyik nap átutaztunk Barcelonába, nagyon bejött a város, és ráadásul magyarokkal is találkoztunk. Meg kell hogy említsem, megtisztelő volt magyar „felségjeles” ruházatba képviselni hazánkat.

 

 

 

 

 

– Miképpen látod így utólag, magát a versenyt?

 

 

 

Ez a megmérettetés még bizonyos szempontból gyerekcipőbe jár, hiszen az első alkalommal rendezték meg. Emiatt volt rá példa hogy a korábban részletesen bemutatott gyakorlatokat a verseny alatt már „máshogyan értelmezték”. Nagyon erős volt a mezőny, küzdöttünk más országok versenyzőivel és egyéniben egymás ellen is.

 

 

Összességében büszkeség tölt el a kalandra gondolva? Adott új célokat?

 

 

 

Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, és felnyitotta a szememet, hogy még nagyon sokat lehet/kellfejlődik fejlődni. Úgy gondolom állóképességemet növelni kéne, és több időt kell szánni egy adott verseny felkészülésére. De ha a célokról kérdeztél: már regisztráltam is a Thor Cup-ra, szóval harcra fel! 🙂

 

 

 

Köszönjük a beszélgetést! Még egyszer gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

Hamarosan pedig folytatjuk a negyedik résszel és egy újabb világbajnoki résztvevővel!