Beavatásról a világbajnokság dobogójára 3.rész

🇭🇺 IFBB WORLD CHAMPIONSHIPS 2021 🇪🇸

 

 

🎗 A Thor Gym válogatottja képviselhette Magyarországot a FUNCTIONAL FITNESS CHALLANGE kategóriában.

 

.

💪 Versenyzőink Nyárasdi Zsombor vezetőedző segítségével készültek fel az eseményre, ahol a 3 napos verseny során párosban és egyéniben is rajthoz álltak.

 

🏆 Egyéni rekordokat beállítva, óriási odaadással képviselték a srácok Magyarországot, illetve a Thor Gym-et!

 

🥉Dudás Barbara és Antal Adrián vegyespárosban, gold kategóriában bronzérmet szereztek! 🥉
🥉 Somogyi Gergely és Frajter Béla pedig férfi párosban, gold kategóriában hozták el a bronzot! 🥉
🏋 Dudás Barbara egyéni, gold kategóriában pontszerző 4.helyen végzett.
🏋️‍♂️ Somogyi Gergely egyéni, gold kategóriában pontszerző 5. helyen végzett.

 

Gratulálunk a srácoknak ehhez a csodához❗

 

✈️ A héten egy cikksorozatban összefoglaljuk a nagy utazás előzményeit, azt hogy miképpen juthat el valaki a Beavatástól egészen egy világbajnoki dobogóig, valamint miképpen alakult a nagy kaland.

 

Az első részben Dudás Barbarával, tegnap Nyárasdi Zsomborral, ma pedig

Antal Adriánnal beszélgettünk:

Pár hónapja beszélgettünk arról, hogy miként kezdted az edzéseket, de aki nem olvasta volna cikket, pár szóban összefoglalnád?

 

– A funkcionális edzésbe, legalábbis a Thor Gym falain belül 2020 januárjában kezdtem bele. Eredetileg kézilabdáztam, aztán kiegészítő edzésként RKC (azóta StrongFirst) kettlebell és TRX edzésekre jártam. Néhány éve a CrossFit világába is belekóstoltam. Aztán volt egy makacs vállsérülésem ami párosult némi ellustulással is, így persze szépen szökkentek fel a kilók. A Thor Gymről több egymástól független forrásból is csak jókat hallottam, így jelentkeztem a Beavatás csoportba, hogy szépen lassan visszaépítsem a régi formámat. A célom mindig az volt, hogy a maximum felett teljesítsek. Ez vezérel a mindennapi edzésmunkában is.

 

– A legjobb helyre kerültél?

 

– A PredaThors csoportba cseppentem, Nyárasdi Zsombor mesterhez. Szerintem az első perctől fogva működött közöttünk a kémia, ésszerűen felépített edzéseket vezet, ahol az elmúlt 1,5 évben szépen fokozatosan építettük fel a mostani formámat.

 

Aztán a versenyzéshez is kedvet kaptál…

 

– Igen. A remek együttműködésnek és edzőmmel való közös munkának köszönhetően sikerült is megnyernem a HF3 Magyar Funkcionális Szövetség által júniusban megrendezett Rooftop Challenge-et.

Meglepődtél a mostani felkérésen?

 

Zsombor október elején jelezte, hogy lenne ez a lehetőség, hogy Magyarországot képviselhetnénk egy rangos nemzetközi versenyen. Annak ellenére, hogy teljes mértékben önköltséges versenyről volt szó, szinte azonnal igent mondtam. A magyar címeres mezt és azt hogy a hazádat képviselheted bármilyen megmérettetésen TILOS VISSZAUTASÍTANI! 🙂

 

– Milyen volt a világbajnokásg versenye, a felkészülés?

 

– A versenyfeladatok adottak voltak, és bár csak 3-4 hetünk volt a felkészülésre véleményem szerint kiadtuk magunkból a maximumot. Ugyanezt elmondható a versenyről is. Az itthoni maximumokra szerintem mindenki rá tudta még tenni azt a bizonyos pluszt, így emelt fővel, büszkén jöhettünk el. Természetesen hátradőlni nem kell és nem is szabad, ugyanis az élmezőnytől jócskán lemaradtunk, de ez legyen inkább egyfajta motiváció a jövőre nézve. A bronzérmeink pedig azt hiszem önmagukért beszélnek. Dudás Barbinak is köszönet, hiszen óriási teljesítményt nyújtott.

 

 

 

– Tervek, célok a jövőt illetően?

 

A következő állomás a december első hétvégéjén megrendezésre kerülő Thor Cup lesz. Természetesen indulok. És természetesen azzal a céllal indulok, hogy meg szeretném nyerni! Tudom, nem lesz könnyű. Sőt! De ha az ember fia (vagy lánya) rajthoz áll egy ilyen versenyen, akkor nem lebeghet előtte más cél, mint hogy megnyerje azt, nemde?

 

Köszönjük a beszélgetést! Még egyszer gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Holnap pedig folytatjuk a következő résszel és egy újabb világbajnoki résztvevővel!

 

Adriánnal egyébként egy korábbi cikkünkben is készítettünk már interjút, melyben bemutatkozik.

Azt ITT olvashatjátok.