A Thor legfittebb hölgye, Tarcsa Edina

Tradicionálisan minden év végén megrendezzük a Thor Gym hálózat “belső” versenyét. Mint az lenni szokott, ilyenkor beérik az egész éves munka gyümölcse és fény derül arra, hogy adott évben kik lesznek a Thor Legfittebb embere, illetve hölgye cím birtokosai!
Idén a Thor kupa női győztese, ezáltal a legfittebb hölgy TARCSA EDINA lett!

 

– Miképpen került látókörödbe a Thor Gym?

2019 tavaszát írtunk, egy ismerősöm mondta, hogy nyílt egy új terem, nem próbáljuk ki? Mivel én szeretek új dolgokat kipróbálni, így belevágtunk, és engem végül beszippantott.


– Mivel foglalkozol?

Egy egészségügyi cégnél vagyok HR-es. Tipikus 8 órás irodai ülő munka, így nagyon jól esik a mozgás a nap végén, és feszültséglevezetésnek is tökéletes.

– Ezt megelőzően mit gondoltál a funkcionális edzésről, ismerted-e?

Abszolút nem ismertem a funkcionális edzést, korábban átlagos konditerembe jártam, gépeken végeztem az edzést, szabadsúllyal vagy saját testsúllyal szinte egyáltalán nem. Ilyen szempontból nagyon más volt.

 

 

– Mennyire vagy elégedett a nálunk kapott szakmaisággal?

Teljes mértékig, nem véletlenül járok a Thor-ba! Zsolt ennyi év után is javítja ha valamit rosszul csinálok. Ismeri az aktuális trendeket, új edzésformákat, és ezek valami véletlen folytán meg is jelennek az edzéstervben, így minden ciklus más, sosem válik unalmassá.

– Edződről  – Balatoni Zsolt – vélemény, miért kötődsz és jársz hozzá?

Nem nála kezdtem az edzést, néhány hónap után vette át a csoportunkat és most már több mint két éve ő edz. Ez idő alatt ismer már annyira hogy tudja mikor vagyok nyűgös, mikor nem kell hozzám szólni, mikor vagyok terhelhető a végtelenségig és mikor és hogyan tudja kihozni belőlem a legtöbbet.

Jó példa a következő story:

Mikor kiírták a feladatokat a Thor Cup-ra és láttam hogy tolódzkodás is van benne,  – amit egy korábbi vállsérülés miatt sosem csináltam, így egy darabot nem tudtam saját testsúllyal csinálni egy hónappal a verseny előtt – kijelentettem hogy ,”Én biztos nem nevezek be!,, erre ő: „Mész, csinálod!” Igaz nem ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege…

 

 

 

– Mik a terveid, céljaid az edzéssel?

Nincsenek nagy céljaim, vagy terveim, nekem az edzés továbbra is ,”csak,, hobbi, persze egy-egy versenyre szívesen elmegyek, hogy megmérettessem magam, hogy tudjam fejlődtem-e, vagy hogy épp miben kell még fejlődnöm. Ezek mindenképp jó visszacsatolások.

– Mi motivál?

Nehéz mindig motiváltnak lenni, van hogy nincs kedvem, nagyon nincs kedvem menni, de azt is tudom, hogy úgy is megbánom ha nem megyek el. Fontos, hogy legyen egy kitűzött cél amit el akarok érni, pl egy új PR, vagy egy új skill elsajátítása. Ezekért tudok küzdeni, menni és csinálni.

 

– Miképpen élted meg a kupát, s a győzelmet? Mit jelent neked?

 

Mindenképp szerettem volna kihozni magamból a legtöbbet/legjobbat és dobogóra állni, és hazudnék ha azt mondanám hogy nem akartam nyerni, persze hogy akartam. Ugyanakkor fontos volt, hogy a tavalyi 1. hely után, ne bízzam el magam, és két lábbal a földön maradjak. Tavaly is nagy verseny volt végig, erre számítottam idén is, így is lett.

És itt szeretném megemlíteni a versenytársakat, akikkel tényleg élmény együtt küzdeni. Nincs köztünk ,,cicaharc,, fújolás, undokoskodás, tiszteljük és elismerjük a másik eredményét, munkáját, az abba fektetett erőt és energiát. Ellenfelek vagyunk de nem ellenségek. Szerintem sok jó versenyünk lesz még együtt, egymás mellett és egymás ellen.

 

 

 

 

Köszönjük a beszélgetést! Még egyszer gratulálunk a nagyszerű eredményhez!
Amennyiben kedvet kaptál az edzésekhez, jelentkezz a januárban induló BEAVATÁSRA!
Ha pedig már edzésben vagy, ne feledd: Február 25-én BIRTHDAY CUP X!